Откриване на учебната 2023/2024г.

Публикувано admin на

Успешен и вдъхновяващ старт на учебната година 2023-2024г.

На 2 октомври ЦПЛР-ОДК „Л.Живкова“ отвори врати за над 200 деца и ученици, които ще развиват своите умения и таланти в 13 дейности в областите “Наука и технологии” и “Изкуства” .

Учебната година бе открита по съвсем нетрадиционен начин като бе дадена възможност на присъстващите да изберат своя дом и съседи в детския дворец . Запознавайки се, всеки учителите бе подбрал интересен начин за представяне на своята дейност и очакванията си за предстоящата учебна година. Събитието стана повод и да се подчертаят и важните правила за безопасно движение като децата получиха табла с правила, които ще им помогнат да бъдат отговорни и предпазливи на улицата.

Учебната година стартираме със спечелен проект “Магията на сцената и обектива” по НП “Подкрепа за личностно развитие на децата и учениците” на МОН.

Проектът е на стойност 17 213 лв. и благодарение на него ще бъде обзаведен и оборудван кабинет по фотография и театрално изкуство. Той цели създаване на благоприятна среда за развитие на интересите на учениците в областта на театралното и фото изкуство в съвременно обзаведен кабинет.