Работна среща 22.02.2024г

По покана на екипа на Община Оряхово Регионалното управление на образованието – Враца реализира работни срещи под мотото „Подкрепа и сътрудничество на терен“ с директори, педагогически и непедагогически специалисти образователните институции в община Оряхово. Откриването на събитието бе в ХГ „Проф. Марин Върбанов“, гр. Оряхово. Целта на работните срещи е изграждане и развитие на професионални педагогически общности за оказване на професионална подкрепа и споделяне на добри практики в духа на съвременните образователни тенденции.

104 години рождението на Андрей Чапразов

Поклон пред народния артист Андрей Чапразов!

Пред барелефа му венци и цветя в знак на признателност и почит поднесоха Община Оряхово, Общински съвет – Оряхово, Исторически музей – Оряхово, НЧ „Надежда 1871“ – Оряхово, ЦПЛР–ОДК „Л. Живкова“ – Оряхово, НУ „Д-р Петър Берон“ – Оряхово, СУ „Христо Ботев“ – Оряхово и граждани.

126 години рождението на Дико Илиев

Поклон, маестро!

Венци и цветя пред барелефа му поднесоха Община Оряхово, Общински съвет – Оряхово, Исторически музей – град Оряхово, НЧ „Надежда 1871“ – град Оряхово, ЦПЛР-ОДК „Л. Живкова“ – град Оряхово, СУ „Христо Ботев“ – град Оряхово, НУ „Д-р Петър Берон“ – град Оряхово, ДГ „Пролет“ – град Оряхово, ДГ „Дружба“ – град Оряхово и граждани.

Любовта около нас

Любовта около нас

На 14 февруари ръководителите и младежите ЦПЛР-ОДК „Л. Живкова“, гр. Оряхово, топло посрещнаха своите гости в Царството на Любовта.

Присъствалите разкриха многообразието на любовта – към животните, към себе си, към изкуството, вярата, природата, семейството. В този уникален свят на емоции и връзки, всеки намери нещо, което го вдъхнови и развълнува. Участниците в събитието бяха предизвикани младите европейци да изпратят сърце на любим човек.

В царството на любовта се потопи и директорът на Китайския културен център в гр. София Хонг Хай, който с помощта на Джина изрази своето задоволство, че споделя празничния ден с Оряхово, а любовта, добротата и човечността с младите таланти на крайдунавския град.

ЦПЛР–ОДК „Л. Живкова“ получи много подаръци, които ще ни запознаят с китайските традиции и култура.

Весели празници !!!

“Да е светлина в душите Ви! Да е слънце по пътя Ви! Да е вдигнато челото Ви! Да тежи думата Ви! Да е огън в огнището Ви! Да са радост сълзите Ви! Да са верни приятелите Ви! Да е мир в съня Ви! Да е споделена обичта Ви! Да е мъдрост в избора Ви! Да е здрав корена Ви! Да пребъдат рожбите Ви! ДА БЪДЕ!

Весели празници Ви пожелават децата и учениците групите за допълнителна подкрепа към ЦПЛР-ОДК “Людмила Живкова” гр. Оряхово.

“Житената питка”

Децата кръжок “Сръчни ръчички” с р-л г-жа Петя Петрова и състав “Магията на словото” с р-л г-жа Мариела Личкова към Цплр-Одк „Л.Живкова“ – ОДК “Людмила Живкова” – гр. Оряхово сътвориха уникално представяне пред своите приятелчета групите в ДГ “Дружба” и екипа ѝ с нов прочит на приказката “Житената питка” в рими. Използвани са по интересен начин идеи камишибай-театър. За всички присъстващи и за участниците бе приятно, интересно и много весело. Светли празници на всички!

“Златна есен – плодовете на есента”

Грамота за участие и отлично представяне на кръжока “Заедно в празник и делник” към ЦПЛР-ОДК “Людмила Живкова”, гр. Оряхово, под ръководството на г-жа Силвия Монова в ХХ национален конкурс “Златна есен – плодовете на есента” – Севлиево 2023. Г-жа Монова е отличена със сертификат за високи педагогически и творчески постижения. Честито !

21 ноември – Денят на град Оряхово и Ден на християнското семейство

С музикално-поетичен рецитал “Адрес: Оряхово – моето семейство”, представен децата “Театрално студио” под ръководството на Светла Илиева, и музикални изпълнения на Младежкия духов оркестър “Брас Бенд – Оряхово” с ръководител Николай Пеев към Центъра за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс “Людмила Живкова” в град Оряхово, се откри празничната церемония на 21 ноември – Денят на град Оряхово и Ден на християнското семейство. Честит празник, Оряхово!

16 ноември – Ден на толерантността

Толерантност – една топла усмивка, една подадена ръка, един по-хубав свят…Да сме толерантни, но не само за един ден -това си пожелаха децата Сборна ресурсна група в ОУ “Хр. Ботев” с. Остров, към ЦПЛР-ОДК “Л. Живкова” гр. Оряхово.

13 ти Ноември – Световен Ден на Добротата

13 ти Ноември – Световен Ден на Добротата !

Нека бъдем по -добри, по – съпричастни и разбиращи се един друг.

Прекрасна инициатива страна на клуб “Европейски диалог “да насърчи добротата и положителните емоции. Нека обменяме усмивки, комплименти и добри постъпки, защото днес е Денят на Добротата – денят, в който всяко добро дело прави света по-красив! Нека се вдъхновим един друг и създадем верига доброта и благополучие!Предай нататък !….Нека доброто започне теб!

1 Ноември-Ден на народните будители

Сборна ресурсна група при ОУ” Хр.Ботев” с.Остров към ЦПЛР- ОДК “Л. Живкова” гр.Оряхово Ви честити празника! Нека 1-ви ноември бъде денят, в който да се вдъхновим духа на народните будители и да продължим да развиваме в себе си любовта към знанието и образованието!

1 ноември – Деня на народните будители.

Ден, в който изразяваме нашето дълбоко преклонение пред всички българи, посветили силите и живота си за нашата независимост и национално достойнство.

Уважаеми учители, писатели, читалищни дейци, учени, творци, журналисти – радетели на българската духовност във всички сфери и различни поколения, поздравяваме ви с Деня на народните будителите и ви пожелаваме здраве и много енергия, за да продължите да поддържате вечно жив българския дух.

Честит празник!

“Европейски диалог”

Клуб “Европейски диалог” започна новата 2023/2024 учебна година със “100 усмивки” и символично протегнати ръце към слънцето, изкачвайки стълбичката на знанието и уменията. Уверени и отговорни към поставените задачи за реализиране на младежките мечти в проекти.

“Себетворителница”

Участниците “Себетворителница” посадиха в градината на себепознанието своите “морковчета” и през новата учебна година ще ги отглеждат с любов и позитивно отношение ,ще ги поливат с толерантност ,за да се радват догодина на богати преживявания.

Откриване на учебната 2023/2024г.

Успешен и вдъхновяващ старт на учебната година 2023-2024г.

На 2 октомври ЦПЛР-ОДК „Л.Живкова“ отвори врати за над 200 деца и ученици, които ще развиват своите умения и таланти в 13 дейности в областите “Наука и технологии” и “Изкуства” .

Учебната година бе открита по съвсем нетрадиционен начин като бе дадена възможност на присъстващите да изберат своя дом и съседи в детския дворец . Запознавайки се, всеки учителите бе подбрал интересен начин за представяне на своята дейност и очакванията си за предстоящата учебна година. Събитието стана повод и да се подчертаят и важните правила за безопасно движение като децата получиха табла с правила, които ще им помогнат да бъдат отговорни и предпазливи на улицата.

Учебната година стартираме със спечелен проект “Магията на сцената и обектива” по НП “Подкрепа за личностно развитие на децата и учениците” на МОН.

Проектът е на стойност 17 213 лв. и благодарение на него ще бъде обзаведен и оборудван кабинет по фотография и театрално изкуство. Той цели създаване на благоприятна среда за развитие на интересите на учениците в областта на театралното и фото изкуство в съвременно обзаведен кабинет.

КЛУБ „ЕВРОПЕЙСКИ ДИАЛОГ“ НА „ВЪРХЪТ“

С благодарност към г-н Росен Добрев – кмет на Община Оряхово, за подкрепата!

През Старо Железаре, Бачковски манастир, Родопите, Широка лъка, Сърница и Доспот, Смилян, Могилица, Агушеви конаци и Горна Арда, на гости в Пампорово при олимпийската шампионка по биатлон Екатерина Дафовска, та чак до участие в VI-тия Фестивал на киселото мляко – Момчиловци, който се организира под патронажа на Министерство на Туризма на Р. България и с подкрепата на Посолството на НР Китай в България

Клуб „Европейски диалог“ към ЦПЛР-ОДК „Л. Живкова“, гр. Оряхово се изкачи до Панорамна площадка „Върхът“.

+32

ПРИЕМ ЗА УЧЕБНАТА 2023/2024 година

Дейностите в Центъра са БЕЗПЛАТНИ и са предназначени за деца /в предучилищна
  подготвителна група/ и ученици,записани и посещаващи училища на територията на Община Оряхово.
Участието на деца и ученици в дейностите и формите на ЦПЛР – ОДК – Оряхово става чрез подаване на ЗАЯВЛЕНИЕ,което може да изтеглите тук или да получите на хартиен носител нас на адрес: ул. „ Летнишка“ №8.
 
 

151 ГОДИНИ БЕЗСМЪРТИЕ!

ДЪЛБОК ПОКЛОН, АПОСТОЛЕ!

Венци и цветя пред бюст-паметника на Апостола поднесоха Община Оряхово, Общински съвет – Оряхово, Исторически музей – Оряхово, Общински комитет „Васил Левски“ – Оряхово, НЧ „Надежда 1871“ – Оряхово, ЦПЛР-ОДК „Л. Живкова“ – Оряхово, СУ „Христо Ботев“ – Оряхово, НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Оряхово, НУ „Д-р Петър Берон“ – Оряхово, ДГ „Дружба“ – Оряхово, ДГ „Пролет“ – Оряхово и граждани.